Selecteer de taal

 

De Flight Simulator Club ‘27th Squadron’ is eind ‘94 opgericht als een private vereniging voor flightsimulator fanaten,
liefhebbers en hobbyisten.

 

Vrijwel iedere computer gebruiker heeft wel één of andere vliegsimulatie uitgeprobeerd. Sommige daarvan zijn zo realistisch dat je met de meegeleverde handleiding alleen niet ver komt.
Ook op computertechnisch vlak liggen de zaken niet altijd even eenvoudig.

 

De club werd opgericht door enkele militairen van de 10e Tactische Wing in Kleine-Brogel die een noodzaak zagen in menig gefrustreerd gebruiker een helpende hand toe te reiken.

 

Onze club draait voornamelijk rond de ‘echte’ burgerluchtvaart-simulator Microsoft's Flight Simulator FSX, Lockheed Martin Pepar3D en X-Plane 11.
Ons doel is het verzamelen en verspreiden van alle mogelijke informatie rond PC Flight Simulatoren.

 

Organiseren van samenkomsten, meetings, georganiseerde vluchten, cursussen e.d.

 

Anders dan bij buitenlandse clubs draait het ‘27th Squadron’ niet alleen om Internet of als een Virtual Airline, maar kunnen bij ons de PC-piloten en gelijkgestemden elkaar ontmoeten op gezellige maandelijkse meetings voor het uitwisselen van ervaringen, zelfgemaakte sceneries, of voor het maken van realistische vluchten. Allemaal dingen waar je als eenzame thuisvlieger alleen maar van kan dromen.

 

Omstandigheden creëren om het buro-vliegen, met alle middelen, zo realistisch mogelijk te maken.

 

Zowel qua hardware als knowhow probeert onze vereniging het onderste uit de kan te halen door te streven naar goed geconfigureerde computers, de beste flight controls en consoles al dan niet door onze leden aangepast, verbeterd of zelfs compleet gebouwd. Wij organiseren onze eigen VFR en IFR lessen. Al gaat het er op die activiteiten natuurlijk gezelliger aan toe dan in real life, de vereiste kennis staat op hetzelfde niveau.

 

Voor het bekomen van het nodige realisme zijn enig theater en show natuurlijk nooit ver te zoeken.

Onze partners